Odaklı Trafik İle Kendi İşinizi Kurun!

4 Temmuz 2019 Perşembe

Dijital Ürünlere Satış Ortaklığı Yapmak Neden Daha Avantajlıdır?

Dijital Ürünlere Satış Ortaklığı Yapmak Neden Daha Avantajlıdır?
Daha önceki yazımda Satış Ortaklığına Nasıl Başlayabilirim? başlıklı bir yazıyla affiliate sistemine adım atmıştık. Satış ortaklığı ile para kazanmak istiyorsak ürün seçiminde de dikkatli olmamız gereklidir. Konu ürün seçimi olduğu zamanda karşımıza dijital ve fiziksel ürünler çıkmaktadır. Peki bu aşamada biz satış ortağı olarak hangisini seçmeliyiz? Kısaca bu yazımda sizlere Dijital Ürünlere Satış Ortaklığı Yapmak Neden Daha Avantajlıdır? sorusunun cevabını vereceğim. Öncelikle dijital ve fiziksel ürün kavramları hakkında bilgi vereyim.

Satış Ortaklığı Ürün Seçimi - Fiziksel Ürünler

İnternet ortamında gördüğünüz ve size kargo ile gönderilen tüm satışta olan ürünlere fiziksel ürün denir. Fiziksel ürünlerin satış ortağı olmak elbette karşı görülebilir. Sonuç itibari ile fiziksel ürün olduğu için sizin açınızdan da bazı konularda sıkıntı çıkarma durumu söz konusu olacaktır. Bu durumda ise satışlarınız etkilenecek ve kazancınız düşecektir. Birde kargo masrafı olduğundan karınız düşük olabilir.
Peki ne gibi bir durum olabilir bir bakalım. Öncelikle fiziksel bir ürün söz konusu olduğu için kargo süreci olacaktır. Üstelik bu kargo durumu size bağlı olmayacaktır. Aslında bakarsanız ürün sahibi de kargo konusunda pek dikkatli olmayabilir. Zaman zamanda olsa kargo gönderimi konusunda yaşanılan sıkıntılar sizin satış oranlarınızı etkileyebilir. Bu durumda ise yine siz etkileneceksiniz. Ürün sahibi diğer satış ortakları ile aynı sorunu yaşayana kadar satışına devam eder.
Diğer taraftan ise müşteri ürünü aldığı zaman ürün kalmamış olabilir. Bu durum tabi ki müşteriye bildirilmeyebilir. Tedarik sürecini ise kimse beklemek istemez. Satış ortaklığı konusunda bir ürün satmak istiyorsanız öncelikle kendinizi müşteri yerine koymaya çalışın. Siz dışarıdan biri olarak bu ürünü alurmıydınız? Alırsanız neden almazsanız neden? bu noktaları çözdüğünüz zaman ürün satışlarınız daha kesinleşmiş olacaktır. Bu nedenle satış ortaklığına başlamadan önce ürün seçimi oldukça önemlidir.

Satış Ortaklığı Ürün Seçimi - Dijital Ürünler

İnternet ortamında satışta olup ödeme sonrası anında veya maksimum 24 saat içinde erişim yapabildiğiniz ürünlere dijital ürünler denir. Genel itibari ile anında erişim sağlansa da bazı satıcılar güvenlik nedeni ile kendileri dijital ürünü sizin e-mail adresinize gönderir. Bu durumda ise en fazla 24 saat içinde ürüne ulaşım sağlayabilirsiniz. 
Dijital ürünler e-kitap, yazılım veya hizmet olabilir. Dijital ürünlerin kargo durumu yoktur. Bu nedenle kargo masrafı bulunmaz. Tabi ki bu durumda kazanacağınız para etkiler. Dijital ürünlerin daha fazla satışının olması ise ürünün ne kadar çözümcü olduğu ile alakalıdır. Eğer siz bir üründen beklentinizi karşılayabileceğinize inanıyor iseniz o ürün satılır. Diğer taraftan bir soruna çözüm olmayan ve hobi amacı taşıyan dijital ürünlerin satış oranı düşüktür. Aslında sorun insanların problemlerine karşılık alacağı çözüm ve bu çözüme anında ulaşabilmeleridir.

Peki Satış Ortaklığı Sisteminde Hangi Ürünleri Satmalıyız?

Aslında sorunun cevabını çoktan verdim. Satış ortaklığında ister ürün sahibi olun isterseniz satış ortağı olun seçiminiz dijital ürünlerden yana olmalıdır. Dijital ürünlerin hem karı yüksek olur hemde satışı daha kolay olur. İnsanlar para verdiği ürünü ve bir soruna çözüm olacak ürüne anında ulaşmak isterler. Bu insanların genel psikolojik durumudur. Bu nedenle sizde ürün sahibi veya satış ortağı hiç fark etmez ne olursa olsun dijital ürünlerden yana seçim yapmalısınız.
Dijital ürünler konusunda ise en çok e-kitaplar, yazılımlar ve video eğitimleri satılmaktadır. Mesela Odaklı Trafik eğitim programını ele alırsa video içeriklere sahiptir. Burada sorun insanların para kazanmak istemesidir. Odaklı Trafik eğitimi ise bu soruna çözüm olmaktadır. Dolayısı ile tüm ihtiyaçları karşıladığı için ve kişi ödeme sonrasında anında ulaşım sağladığından bu ürünü alıyor. Sonuç itibari ile hem ürün satıcısına hemde sahibine kazanç sağlıyor. 
Benim uzman tecrübelerime dayanarak size tavsiyem satış ortaklığı konusunda dijital ürünler seçmenizdir. Yukarıda söz ettiğim bir çok nedenden dolayı eminim sizde bana hak vereceksiniz. Bu sayede ürün seçimleri kazancınız daha fazla olacaktır. Ayrıca sizde ürün sahibi olamak isteyebilirsiniz. Mesela uzman olduğunuz bir konuda veya merak edip araştırdığınız ve bir soruna çözüm olacak konu hakkında e-kitap hazırlamak isteyebilirsiniz. Böyle bir düşünceniz var ise hazırladığım E-Kitap Kazançları Eğitim setine göz atabilirsiniz.
Bu yazımda sizlere Dijital Ürünlere Satış Ortaklığı Yapmak Neden Daha Avantajlıdır? sorusunun cevabını verdim. Yazımı beğendiyseniz görüşlerinizi yorum kısmında paylaşabilir ve sosyal medya hesaplarından beni takip edebilirsiniz.
Şimdi Yazımı Paylaşın! :     Facebook Twitter Stumble Digg

3 yorum:

  1. Çok güzel noktalara değinilmiş süpersiniz...

    YanıtlaSil
  2. Bu kadar artisi olan bir ise iyi ki girişim yaptım. Bugün ikinci günün şimdilik süper bakalım...

    YanıtlaSil
  3. Boş zamanımı değerlendireyim diye girdim bu işe şimdi eşimle beraber yükleniyoruz. Aylık 3 bin doları gördük ve daha da artac ak inşallah. Kesinlikle bu işe girin derim üstelik geri ödeme garantisi var yani riskiniz yok.

    YanıtlaSil

Popüler Yayınlar