Odaklı Trafik İle Kendi İşinizi Kurun!

1 Temmuz 2019 Pazartesi

Satış Ortaklığına Nasıl Başlayabilirim?

Satış Ortaklığına Nasıl Başlayabilirim?
İnternetten para kazanmak isteyen herkesin ilk tercihi satış ortaklığı ile para kazanmak oluyor. Elbette sonuna kadar doğru bir seçim olduğunu söyleyebiliriz. Satış ortaklığının özellikle aracı olan için oldukça faydalı avantajları vardır. Bu yazımda Satış Ortaklığına Nasıl Başlarım? sorusunun cevabını vereceğim. Öncesinde satış ortaklığı kavramı hakkında bilgi vermek isterim.

Satış Ortaklığı Nedir?

Satış ortaklığı yani İngilizce adı ile affiliate marketing bir aracılık sistemidir. Yani internet üzerinde bir ürünün satışına aracılık yaparak para kazanma yöntemidir diyebilirim. Satış ortaklığı sistemi özellikle yurt dışında bir meslek olarak icra edilmektedir. Ülkemizde ise gerek sistemin tam olarak anlaşılmaması gerekse satış ortaklarının bu işi kolay yoldan para kazanma sanması yüzünden hala gelişme aşamasındadır. 
Öncelikle satış ortaklığı sisteminde çalışmadan para kazanma diye bir durum yoktur. Aynen emlak işi gibi düşünebilirsiniz. Kim diyebilir ki emlakçı çalışmadan para alıyor! Elbette oda dükkanını açıyor sabah gidiyor, kiralanacak veya satılacak yerleri analiz ediyor ve sonunda müşteriye sunuyor. Karşılığında ise komisyonunu alıyor. İşte aynen bunun gibi satış ortaklığı da çalışma ile kazanç sağlanmaktadır.

Satış Ortaklığının Avantajları Nelerdir?
Satış Ortaklığının Avantajı Nedir?

Satış ortaklığının en büyük avantajı ne bir ürün sahibi olmanız gerekli ne bir firma ne de müşteri ile iletişime geçmeniz... Tüm bunları ürün sahibi yapmaktadır. Size düşen görev satış ortaklığı linkinizi pazarlamak ve ilgili kişilerin bu link üzerinden o ürünü veya hizmeti almasını sağlamaktır.
Satış ortaklığı sistemini kesinlikle titan zincirleri ile karıştırmayalım. Satış ortaklığı internet üzerinde çalışılan bir pazarlama sistemidir. Satış ortaklığında kazanç sağlamak için çeşitli ürün veya hizmet havuzlarına üye olmamız gereklidir. Bu ürün veya hizmet havuzlarına üyelik genelde ücretsizdir. 
Satış ortaklığı havuzlarına üye olduktan sonra sıra gelir ürün seçimine. Pazarlamak istediğiniz ürünü seçtikten sonra o ürüne veya hizmete ait size özel satış linkinizi alıp pazarlarsınız.
Satış ortaklığının avantajları nedir dersek bir kaç madde ile sıralayalım.
  • Öncelikle ürün sahibi olmanız gerekmiyor,
  • Firma kurmanız gerekmiyor,
  • Müşterileri ile uğraşmanız gerekmiyor,
  • Ürün depolama veya iadeler ile uğraşmıyorsunuz,
  • Bir web sitesi veya yatırım yapmanız gerekmez,
  • Muhasebe işlerinizi firma yapar,
  • Vergi işlerinizi firma yapar yani iş yasaldır,
  • Komisyon oranları %30 ve %75 civarlarındadır.
Yukarıda saydığım gibi satış ortaklığı sisteminde üye olduğunuz havuz sistemi sizin yerinize devlete vergiyi öder. Size kalan para ise hesabınıza yansıtılır.
Mesela 100 TL'ye satışta olan bir ürün %75 oranında komisyon bıraksın. Sizin satışına aracılık ettiğiniz zaman hesabınıza 75 TL yansır. Üye olduğunuz sisteme göre site masrafı ve vergisi düşer. Genel olarak 50-60 TL gibi bir kazancınız olur diyebiliriz.

Satış Ortaklığına Nasıl Başlayabilirim?

Satış ortaklığına nasıl başlayabilirim derseniz hemen Odaklı Pazar, ClickMerkez, Xticaret, Reklam Action veya yabancı ClickBank gibi satış ortaklığı havuzlarından birine üye olmanız gereklidir. Neden bu havuzlar derseniz komisyon oranlarının yüksek olması nedeni ile diyebilirim. Özellikle Clickbank dolar ile ödeme yaptığından kazanç daha fazla olmaktadır.
Bununla birlikte ülkemizde de satış ortaklığı havuzları ciddi anlamda iş yapmaya başladı. Bu nedenle yabancı dil bilmeniz gerekmeden ülke pazarından ve hatta Azerbaycan gibi Türkçe bilen ülkelerden oldukça iyi para kazanılmaktadır.
Yukarıda verdiğim satış ortaklığı firmalarına üye olup satış linki almakla iş bitmiyor. Aldığınız bu linki çeşitli teknikler ile pazarlamanız gereklidir. İşte bu aşamada ise bir uzman yardımı almak sizi olası hatalardan koruyacaktır. Bu aşamada size Odaklı Trafik adlı satış ortaklığı eğitim programını incelemenizi öneriyorum. 
Yazımı beğendiyseniz görüşlerinizi yorum kısmında paylaşabilir ve sosyal medya hesaplarından beni takip edebilirsiniz.
Şimdi Yazımı Paylaşın! :     Facebook Twitter Stumble Digg

1 yorum:

  1. Bu yaziniz sayesinde satış ortaklığı ile tanıştım. Şimdi sıra geldi kendi sitemi kurmaya. Biraz araştırma yapicam olmadı sizden hizmette almayı düşünüyorum. Sağolun...

    YanıtlaSil

Popüler Yayınlar