Odaklı Trafik İle Kendi İşinizi Kurun!

25 Eylül 2019 Çarşamba

Satış Ortaklığı ile Adım Adım Online İşinizi Kurun

Satış Ortaklığı ile Adım Adım Online İşinizi Kurun
İnternetten para kazanma konusunda ciddi anlamda en iyi şekilde kazandıran yöntem satış ortaklığı sistemidir. Satış ortaklığı sistemi ile kendi bloğunuz veya kurduğunuz siteniz üzerinden para kazanabilirsiniz. Satış ortaklığında aslında sizin dükkanınız web siteniz diyebilirim. Bunun yanında sizin geliştireceğiniz veya bir uzman tarafından size öğretilecek olan sistemleri kullanarak kazanç sağlayabilirsiniz. Satış ortaklığı ile online iş kurma adımları nelerdir şimdi sırasıyla bakalım

Kendi Bloğunuzu Kurun

Esnaf olmadan önce bir dükkan tutulur ve içerisine koyacağınız ürünleri belirlersiniz değil mi? Satış ortaklığı sistemi içinde aslında bu şekilde düşünebiliriz. Öncelikle hangi ürünü tanıtacağımızı belirlemeliyiz. Bundan sonraki aşamada ise ürüne uygun şekilde içerikler hazırlamalısınız. 
Blog kurmak için önümüzde iki seçeneğimiz var. Bunlardan biri ücretsiz blog sistemleri ile blog kurmak veya çok az bir yatırım ile Wordpress alt yapısı ile sitenizi kurmaktır. Bu aşamada benim size önerim kesinlikle Wordpress sistemidir. Yinede duruma göre iki yöntemi de size anlatmak isterim.

A)Ücretsiz Blog Hizmetlerinden Yararlanın

Ücretsiz blog sistemlerinin başında önereceğim blogspot.com servisidir. Google hizmeti olan bu sistem sayesinde dakikalar içerisinde oluşturabilirsiniz. Üstelik dilerseniz com, net gibi alan adını sonradan alıp yönlendirebilirsiniz. 
Bunun dışında ücretsiz temalar yükleyerek bloğunuza profesyonel görünüm kazandırabilirsiniz. Daha iyi anlaşılması için aşağıdaki videoyu izleyerek kendinize ait profesyonel blogger tabanlı site veya blog kurabilirsiniz.

B) Wordpress Site Kurmak

Bu kısıma başlamadan önce önemli bir konuyu açığa kavuşturmak gerekli. Wordpress denildiğinde genelde wordpress.com algılanır ki bu aşamada söz ettiğim Wordpress bu değildir. Bizim konumuz ise wordpress.org sitesinden dağıtımı yapılan yazılım hakkındadır. Wordpress.com ise wordpress.org site kurucularından birinin kurduğu ücretsiz aynen blogger gibi fakat oldukça kısıtlı bir bloglama hizmetidir.
Wordpress tabanlı site kurmak için öncelikle iki ana bileşene ve birde dilerseniz üçüncü bileşene ihtiyacınız olacaktır. Bunlardan biri alan adıdır. Alan adı com, net vb. olabilir. Ancak genelde eğer düşündüğünüz sitenizinadi.com boşta ise com uzantılı tercih etmek iyi olacaktır. Genelde com alan adları akılda kalıcı ve ayrıca SEO çalışmaları da kolay yapılır. Diğer ihtiyaçlarımız ise hosting ve temadır. Tüm aşamaları size detaylı anlatmak yerine iş bloğumda sunduğum Wordpress Başlangıç Rehberi sayfasını ziyaret edebilirsiniz. 

Adım Adım Online İşinizi Kurun - Sitenizi Satışa Hazırlayın

Dükkanı tuttuk şimdi sıra geldi içini doldurmaya. Hazırladığınız sitenizin içerikleri ile ziyaretçilerinizi doğru şekilde yönlendirmeniz gereklidir. Öncelikle tabi ki hemen size şunu yapın bunu yapın diye yönlendirme yapamam. Neden derseniz yapacağınız teknikler seçtiğiniz ürüne göre ufakta olsa değişiklik gösterecektir. Bu nedenle size önerim iyi bir araştırma yapmanız. Diğer bir yol ise bir uzman yardımı almanızdır.
İçeriklerinizi hazırlarken arama motorlarına uygun olmasına özen göstermeniz gerekli. Arama motoru optimizasyonu yani SEO kavramı hakkında bilgi edinerek içeriklerinizi hazırlamanız ziyaretçi çekme adına yararlı olacaktır. Doğru ürün seçiminden sonra hazırlayacağınız SEO uyumlu içerikler kazancınızı daha fazla olmasını sağlayacaktır.

Dijital Pazarlama Yapın

Dükkanı doldurduk sıra geldi duyurmaya... İnternet ortamında buna dijital pazarlama diyoruz. Dijital pazarlama için sosyal medya araçlarını, e-mail gönderim sistemleri gibi çeşitli pazarlama yöntemlerini kullanmalısınız. Özellikle e-mail listeleri oldukça önemlidir. İlgili bir e-mail listesi 100 kişi bile olsa size binlerce lira kazandırabilir. Bu nedenle kesinlikle dijital pazarlama aşamasını atlamayın derim.

Ürünleri Satın Komisyonları Alın

Satış ortaklığı sisteminde ürünleriniz tanıttığınız içeriğinizde linke tıklayanlar satış sayfasına yönlendirilir. Sonrasında ise ürün satışı olur ve komisyon hesabınıza yansıtılır. Bu aşamadan sonra satışlarınızı hesabınıza geçer ve çalıştığınız satış ortaklık havuzuna göre günü geldiğinde ödemeniz hesabınıza gönderilir. 
Ürünlerin satılması sitenize gelecek ziyaretçi sayısından çok ilgili ziyaretçi akışı ile olacaktır. Yani ürün ile ilgilenmeyen 10 bin kişi gelse bile satış ortaklığı yönteminden kazanç sağlayamazsınız. Ancak bununla beraber sitenize gelecek 100 ilgili ziyaretçi üzerinden aylık 4 rakamlı bir kazanç elde edebilirsiniz. Bu nedenle hedefiniz sitenize ilgili ziyaretçi kitlesini çekmek olmalıdır.

Satış Ortaklığında Ürün Seçimi İçin İp Uçları

Satış ortaklığı sisteminde temel amaç yani ürünlere bakış açımız ihtiyacı karşılamak olmasıdır. Eğer seçtiğiniz ürün bir derde deva olursa o zaman daha çok satılır ve sizinde kazancınız ona göre olur. Bu aşamada size kısa seçmeniz gereken ürün tipleri hakkında önerilerde bulunmak isterim.
Dijital Ürün Seçin: Dijital ürünlerin kargo ücreti ve depolama sorunu yoktur. En önemlisi müşteri ürüne genelde hemen veya 24 saat içinde ulaşabilir. Bu nedenle dijital ürün seçmeniz önemlidir.
Probleme Çözüm Olun: Bir ürün bir soruna çözüm oluyor ise işte o zaman satılır. Özellikle e-kitap tarzında hazırlanmış olan çözüm içerikler ürünlerin satışı kolaydır. Elbette bu tarz ürün seçimi öncesinde kesinlikle ürünü iyi inceleyin. Sonuç itibari ile bu ürünü pazarlayacaksınız. İnsanların işine yaramayacaksa o ürünün pazarlamasını yapmamalısınız.
Komisyon Oranlarına Aldanmayın: Bir ürünün komisyon oranı düşük olabilir. Ancak o ürün oldukça iyi satılıyor ise o ürünü seçmelisiniz. Kesinlikle yüksek komisyonlu diye satılmayacak ürünleri seçmeyin. Zaten sonuçta satış ortaklık sistemlerinde komisyon oranları %30 ve %75 arasındadır. Bu nedenle yeterince kazancınız olacaktır.
Bu yazımda sizlere satış ortaklığı ile adım adım online işinizi kurun başlığı ile izlemeniz gereken yöntemleri anlattım. Yazımı beğendiyseniz görüşlerinizi yorum kısmında paylaşabilir ve sosyal medya hesaplarından beni takip edebilirsiniz.
Şimdi Yazımı Paylaşın! :     Facebook Twitter Stumble Digg

1 yorum:

  1. Reyyan Abyezova17 Nisan 2019 05:45

    Bonusların by kadar hızlı geleceğini sanmiyordum. İlginiz için ayrıca teşekkürler. İlk hafta satışa başladım bile...

    YanıtlaSil

Popüler Yayınlar